keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Katastrofteam till Filipinerna

Dagarna bara går! 8 dagar sen senaste inlägg.. Det beror dels på att jag inte alls varje dag öppnar datorn.
Det blir liksom inte av när här finns möjligheten att umgås med folk IRL.

Det finns många åsikter om Livets Ord och det arbete de gör men få församlingar eller rörelser tar ett så stort socalt ansvar för både nära och fjärran som vad de gör. Har planer på att skriva lite mer om det men nu kommer det bara några rader om deras katastrofteam.

Livets Ord är alltså en fristående församling som går under namnet trosrörelse. Till församlingen i Uppsala hör ca 3000 medlemmar men därtill har de en grundskola med 600 elever, ett gymnasium, bibelskolan, teologisa seminariet och ett bokförlag och en media-avdelning. Det är det som finns i Uppsala, runt om i världen finns sedan församlingar som står under hemförsamlingen i Uppsala, flera bibelskolor, barnhem, hjälparbeten osv osv.

När nyheterna kom om stormen i Filipinerna började församlingen genast planera för att sända ut ett team bestående av läkare och sjuksköterskor till något av de svårast drabbade områdena. Beredskapen för det finns och erfarenhet av att bl.a. ha åkt ut som katastrofteam till Haiti. Mer om det här teamet och vad de gör kan man läsa på församlingens hemsida. De är aktiva med att uppdatera därifrån.

http://www.livetsord.se/

Man blir ju varm i hjärtat av att det finns människor som vill satsa för att hjälpa där som det är katastrof! OCh lite varm i hjärtat blir jag också av att jag det här läsåret får vara här och vittna hur man som församling kan göra en skillnad för för folk både nära och fjärran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti