sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

En dag i skogen

Idag har jag varit med Benedikt (en av huskompisarna) på en dagsvandring. Vi for iväg på förmiddagen och kom tillbaka före det blev mörkt. Att gå på skogsvandring 2 mars känns ju lite konstigt. Det borde vara högvinter men naturen förbereder sig på vår. Några ställen fanns det kvar lite halvsmulten is men annars bara lite vatten i mossarna.


Uppsala har massor med utmärkta vandringsleder och till alla finns det en broschyr med karta. Idag var vi till Sunnersta som ligger riktigt här nära oss. Vi cyklde en liten bit och sedan gick vi in i skogen. Ca. 15 km tror vi att det blev. Vårt mål var att gå till stugan som fanns typ längst in i skogen och sedan tillbaka till cyklarna.

Lunsentorpet fungerar som en öppen utflyktsplats. Det här gamla torpet står öppet och där finns ett köksrum med vedspis och ett mindre rum var det finns sex sovplatser. Torpet får användas av vem som helst och man bokar inget på förhand. På gården finns det eldplatser, vindskydd och utrymme för lek. Ett jätte mysgt ställe mitt i skogen!

Mer av vandringsdagar för folket! Nu är själ uppfriskad och kroppen trött. Jag har på känn att jag kommer att sova gott i natt :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti